13. november 2022

Eksotiske reiser med kort flytur

Høyere levekostnader, dyrt drivstoff, bærekraft og flyskam til tross, tallene viser at vi fortsatt velger å reise på ferie. I vinterhalvåret er det Kanariøyene som er storfavoritten med Gran Canaria på en ubeseiret førsteplass og Tenerife som nummer to. 

Tallene viser likevel at svært mange ønsker å oppleve noe nytt og litt mer eksotisk – uten å fly altfor langt. Det er voksende interesse i markedet for reiser til Kapp Verde, Egypt og Marokko.

Kapp Verde

Kapp Verde ligger rett utenfor kysten av Afrika og er en slags light-versjon av de Karibiske øyene. Det går direktefly en til to ganger i uken, og går du for en liten mellomlanding blir valgmulighetene desto flere.

Hurghada og Sharm el Sheikh

De fleste som drar til Egypt for første gang drar gjerne til Sharm el Sheikh eller Hurghada. Disse to reisemålene er akkurat passe eksotiske og de store hotellene har i tillegg høy standard og nydelig mat. Havet og badevannet er garantert noe av det klareste du har sett og dykking eller snorkling er en svært populær aktivitet. Direktefly fra Norge, Sverige og Danmark.

Marrakech og Essaouira

Storbyen Marrakech ved foten av Atlasfjellene og småbyen Essaouira ved kysten er fargerike, eksotiske, støyende, støvete og akkurat så luksuriøse som du selv velger. Byene har opp gjennom tidene vært tilholdssted for prinser, rockestjerner og tiggere. Det er mulig å fly direkte til Marrakech. Til Essaouira kommer man med buss eller aller helst en privatsjåfør fra Marrakech.