18. november 2022

Himmelske Thailand

Det går langt færre fly direkte til Thailand nå enn det gjorde før, og likevel – det ser ikke ut til å stoppe oss. Thailand ligger på tredjeplass i popularitet når nordmenn, svensker og dansker velger reisemål i vinterhalvåret. De fleste vil til Andamankysten, men statistikken viser at interessen for øyene på ‘den andre siden’ altså i Siambukten, peker oppover.

Phuket

Det mest populære av alle reisemål i Thailand er øya Phuket. Mye fordi at det fortsatt er mulig å reise hit med direkte flyforbindelse fra Norge, Sverige og Danmark. Øya er også den største i Thailand, og den har flere svært forskjellige reisemål å velge mellom. Er du av den oppfatningen at Phuket er turistifisert og full av neonlys og barer – har du bare delvis rett. Øya har nemlig flere reisemål og strender hvor den eneste lyden du hører er fra longtailbåtene i vannkanten, ved de nesten øde og kritthvite strendene.

Krabi-regionen

Krabi-regionen og øya Koh er andre svært populære reisemål. Koh Lanta er ekstra godt likt blant barne0familier, i Ao Nang bor man med strendene og skjærgården lett tilgjengelig med longtailbåt, og vil du bo bilfritt i en bungalow på stranden kan klatre-paradiset Railay Beach være det beste valget.

Øyene i Siambukten

Koh Samui, Koh Pangan, Koh Tao, Koh Chang, Koh Samet…

Lengst nord og nærmest Bangkok ligger Koh Samet. Litt lenger syd ligger Koh Chang. Enda lenger syd og på den andre siden av bukten ligger Koh Samui og mellom disse er det flere små, uendelig vakre øyer. Velkommen til å oppdage Thailand – på nytt og på nytt og på nytt…